Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite lody cytrynowe,które możesz zrobić w domu a smakują jak z lodziarni z Rzymu.Przepis jest prosty i nie używamy jajek do tych lodów. Zapraszam na krótki film na mój kanał na Youtube-Mangiare u Ewki
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Cytryny myjemy ,ucieramy skórkę ,wyciskamy sok i łaczymy z schłodzonym mlekiem . Śmietanę ubijamy na sztywną pianę,łączymy z mlekiem polaczonym z cytryną,wszystko to miksujemy 30 sekun. Wykładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalki na calą noc.
Przed serwowaniem lodów, pojemnik z lodami wyciągamy z zamrażalki i pozostawiamy tak na kilka minut ,nastepnie po tym czasie łyżką nakładamy nasze lody do pucharków. Zapraszam na krótki film na mój kanałna youtube .