Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10525
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10525
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4680
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Masło rozpuścić na małym ogniu,trochę przestudzić, następnie cukier, mleko i mąkę pszenna wymieszaną z sodą, kakao, powidła i żółtka, wszystko razem wymieszać dobrze mikserem. Następnie dodać piane i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do dużej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 180stC przez ok 45 minut. KREM: Masło utrzeć z cukrem pudrem i pod koniec ucierania dodać serek waniliowy. Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół i posmarować kremem oraz polać delikatnie przestudzona polewą. ozdobic kleksem ze smietany