Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawna sałatka z burakiem i oscypkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Buraki umyj, ale nie obieraj ich ze skóry. Owiń folią aluminiową i piecz w temperaturze 200 stopni do miękkości (ok. 45 minut). Sałatę i szpinak umyj, osusz i rozłóż na talerzu. Poczekaj, aż buraki ostygną, obierz je ze skórki i pokrój w talarki. Plasterki buraków rozłóż na sałacie. Oscypka pokrój w paski, ułóż na wierzchu.
Całość polej winegretem (sok z cytryny lub ocet połącz najpierw z musztardą, wymieszaj, dodaj oliwę, dopraw).
• 10 minut + czas pieczenia buraków • dla 4 osób • cena ok. 15 złŹródło: Show