Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 748
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 748
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Składniki
Ubijamy białka z cukrem,dodajemy żółtka, następnie masę mieszamy delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w 180 stopniach przez 30-35min. Studzimy i przekrawamy na 2 krążki.
Rozpuszczamy galaretkę wg przepisu i odstawiamy w chłodne miejsce. Truskawki myjemy i obieramy z ogonków.
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem,dodajemy żelatynę rozpuszczoną w ok. pół szklanki wrzątku, letni roztwór dodajemy,mieszamy i połowę masy śmietankowej wylewamy na 1krążek
Przykrywamy 2krążkiem,dodajemy 2część śmietany, układamy na wierzch truskawki wedle gustu i zalewamy wszystko galaretką:) Do lodówki na minimum 2h i można kosztować! :D
Ps. boki można udekorować wiórkami czekoladowymi dla dekoracji:)