Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Składniki
Ubijamy białka z cukrem,dodajemy żółtka, następnie masę mieszamy delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w 180 stopniach przez 30-35min. Studzimy i przekrawamy na 2 krążki.
Rozpuszczamy galaretkę wg przepisu i odstawiamy w chłodne miejsce. Truskawki myjemy i obieramy z ogonków.
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem,dodajemy żelatynę rozpuszczoną w ok. pół szklanki wrzątku, letni roztwór dodajemy,mieszamy i połowę masy śmietankowej wylewamy na 1krążek
Przykrywamy 2krążkiem,dodajemy 2część śmietany, układamy na wierzch truskawki wedle gustu i zalewamy wszystko galaretką:) Do lodówki na minimum 2h i można kosztować! :D
Ps. boki można udekorować wiórkami czekoladowymi dla dekoracji:)