Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny, zdrowy i prosty do przygotowania deser. Jeśli chcesz zrobić na kimś wrażenie to ten deser nadaje się idealnie.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18099
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 515
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 987
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7528
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8866
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18099
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 515
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 987
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7528
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8866
Składniki
Zaczniemy od przygotowania kruszonki: Potrzebujemy 50g chłodnego masła, 100g mąki orkiszowej typ 630 i 50g brązowego cukru. Wszystko musimy zagnieść. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i drobno pokruszyć gotowe ciasto na kruszonkę. Piec w piecu przez 10-15 minut w 180C.
Liczi (około 10 sztuk) należy obrać i wyjąc z nich pestki, wrzucić do blendera i zmielić na mus. Do miski wrzucamy mascarpone (250g) dodajemy sok z połowy cytryny i łyżeczkę miodu. Wszystko ucieramy na gładką masę. Odstawiamy na chwilę do lodówki.
Maliny wrzucamy do blendera, w którym blendowaliśmy liczi i mielimy na mus. Powstały mus przecieramy przez sitko, tak aby oddzielić pestki.
Jak podać deser pokazuję na krótkim filmie, który znajduje się pod przepisem. Serdecznie zachęcam do obejrzenia i do odwiedzenia mojego bloga. W razie pytań zapraszam do zadawania ich w komentarzach. Udanego przygotowywania :)