Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowny, zdrowy i prosty do przygotowania deser. Jeśli chcesz zrobić na kimś wrażenie to ten deser nadaje się idealnie.
Zaczniemy od przygotowania kruszonki:
Potrzebujemy 50g chłodnego masła, 100g mąki orkiszowej typ 630 i 50g brązowego cukru. Wszystko musimy zagnieść. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i drobno pokruszyć gotowe ciasto na kruszonkę. Piec w piecu przez 10-15 minut w 180C.
Liczi (około 10 sztuk) należy obrać i wyjąc z nich pestki, wrzucić do blendera i zmielić na mus. Do miski wrzucamy mascarpone (250g) dodajemy sok z połowy cytryny i łyżeczkę miodu. Wszystko ucieramy na gładką masę. Odstawiamy na chwilę do lodówki.
Maliny wrzucamy do blendera, w którym blendowaliśmy liczi i mielimy na mus. Powstały mus przecieramy przez sitko, tak aby oddzielić pestki.
Jak podać deser pokazuję na krótkim filmie, który znajduje się pod przepisem. Serdecznie zachęcam do obejrzenia i do odwiedzenia mojego bloga.
W razie pytań zapraszam do zadawania ich w komentarzach. Udanego przygotowywania :)
Po dobrym, niezbyt obfitym obiedzie deserek jak marzenie. Lekki, puszysty, ow...
Odsłon: 17565
Smaczny i bardzo łatwy z wykonaniu deser. Serdecznie polecam.
Odsłon: 3616
Deser pełen witamin nie tylko dla dzieci ale i dla starszych. Dobrze smakuje...
Odsłon: 203
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 7
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4406
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2010
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 7
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4406
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2010
Składniki
Zaczniemy od przygotowania kruszonki: Potrzebujemy 50g chłodnego masła, 100g mąki orkiszowej typ 630 i 50g brązowego cukru. Wszystko musimy zagnieść. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i drobno pokruszyć gotowe ciasto na kruszonkę. Piec w piecu przez 10-15 minut w 180C.
Liczi (około 10 sztuk) należy obrać i wyjąc z nich pestki, wrzucić do blendera i zmielić na mus. Do miski wrzucamy mascarpone (250g) dodajemy sok z połowy cytryny i łyżeczkę miodu. Wszystko ucieramy na gładką masę. Odstawiamy na chwilę do lodówki.
Maliny wrzucamy do blendera, w którym blendowaliśmy liczi i mielimy na mus. Powstały mus przecieramy przez sitko, tak aby oddzielić pestki.
Jak podać deser pokazuję na krótkim filmie, który znajduje się pod przepisem. Serdecznie zachęcam do obejrzenia i do odwiedzenia mojego bloga. W razie pytań zapraszam do zadawania ich w komentarzach. Udanego przygotowywania :)
Przepisy Desery
Desery
Rolada z truskawkami
Desery
Ciasto ucierane z truskawkami
Desery
Tarta z rabarbarem i bezą
Desery
Rabarbarotka
Rolada z truskawkami
Rolada z truskawkami to efektowne, lekkie i smakowite ciasto – idealne na sło...
Odsłon: 10
Ciasto ucierane z truskawkami
Ciasto ucierane należy do najprostszych w realizacji. Właściwie nie ma prawa...
Odsłon: 40