Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zając z kremem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Ciasto: białka ubij na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Dodaj żółtka z octem. Wsyp resztę składników. Wlej ciasto do natłuszczonej formy na zająca. Piecz 40 min. w temp. 180°C.
Krem: mleko zagotuj z cukrami. Ostudź. Margarynę zmiksuj z mlekiem w proszku oraz zagotowanym mlekiem.
Przekrój ciasto, przełóż kremem. Zająca udekoruj lukrem oraz cukierkami. Odstaw do stężenia.
Porcje 15. Przygot. 90 min. Cena 0,95 zł. Kalorie 284.
<strong>Przepis przysłała Zofia Vogt z Bielska-Białej</strong>Źródło: Bella Relaks