Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekana soczewica"
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2918
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 45
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 54
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2918
Składniki
Cebulę przekrój na pół. Soczewicę opłucz, zalej wodą tak, by ją przykryła. Dodaj pół cebuli i listek laurowy, gotuj 20 min.
Salami pokrój. Natkę posiekaj. Resztę cebuli posiekaj, zeszklij na oleju. Soczewicę odcedź, dodaj salami, natkę i cebulę, połącz, przypraw.
Masę ułóż w formie do zapiekania, przykryj plasterkami (cienkimi) boczku. Zapiekaj 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Zofia Kubala z Jaworza Górnego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie