Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka a la musaka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w plastry, podrumienić na 2 łyżkach oleju, doprawić solą i pieprzem, rozłożyć w naczyniu żaroodpornym.
2. Papryki umyć, oczyścić, pokroić w krążki. Pieczarki umyć, pokroić w ćwiartki, obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć osobno na łyżce oleju, dodać roztarty czosnek, przyprawy i mięso, przesmażyć.
Wlać pomidory z zalewą i przecier, wymieszać. Farsz rozłożyć na ziemniakach, udekorować pieczarkami i papryką, zalać beszamelem, posypać serem. Zapiekać 30 min w temp. 180oC.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium