Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1758
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38604
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1335
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1758
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38604
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1335
Składniki
Wykonanie: Żurawinę wcześniej namoczyć. Kaszę włożyć do zgotowanego mleka z jedną łyżką masła, cynamonem i solą do smaku. Zamieszać, gotować na wolnym ogniu a gdy zacznie gęstnieć, przełożyć do wcześniej przygotowanego naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i podpiec do zrumienienia to jest około 15 minut. Resztę masła utrzeć z cukrem, żółtkami, twarogiem, dodać ubitą na sztywno pianę i delikatnie wymieszać z odsączoną żurawiną i przełożyć na podpieczoną kaszę jaglaną. Ponownie wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni około15 minut do zrumienienia.