Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie to danie idealne,rozgrzewa od środka,o właściwościach zdrowotnych kaszy jaglanej zapewniać nie trzeba,a istotne jest to,że danie jest lekkie i nie zapycha.Taką zapiekankę można zjeść jako deser lub na kolację,u minie zostaje na stałe w menu:)
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2967
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 288
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 533
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 791
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 718
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2967
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 288
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 533
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 791
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 718
Składniki
Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem,aby pozbyć się gorzkiego smaku. Następnie zalać dwiema szklankami zimnej wody,dodać sól i łyżeczkę masła,nie mieszać.Gotować na małym ogniu przez 20 minut.
Do ugotowanej kaszy dodać miód oraz cynamon i wymieszać. Naczynie wysmarować masłem,nałożyć ugotowaną kaszę.
Kaszę polać połową podanej ilości śmietanki.Jabłko umyć i pokroić w plasterki.
Następnie jabłka ułożyć na kaszy,posypać cukrem i cynamonem,zalać resztą śmietanki i posypać wiórkami kokosowymi.
Tak przygotowaną zapiekankę wstawić do piekarnika i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut.