Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie to danie idealne,rozgrzewa od środka,o właściwościach zdrowotnych kaszy jaglanej zapewniać nie trzeba,a istotne jest to,że danie jest lekkie i nie zapycha.Taką zapiekankę można zjeść jako deser lub na kolację,u minie zostaje na stałe w menu:)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 22
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 16
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 22
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 16
Składniki
Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem,aby pozbyć się gorzkiego smaku. Następnie zalać dwiema szklankami zimnej wody,dodać sól i łyżeczkę masła,nie mieszać.Gotować na małym ogniu przez 20 minut.
Do ugotowanej kaszy dodać miód oraz cynamon i wymieszać. Naczynie wysmarować masłem,nałożyć ugotowaną kaszę.
Kaszę polać połową podanej ilości śmietanki.Jabłko umyć i pokroić w plasterki.
Następnie jabłka ułożyć na kaszy,posypać cukrem i cynamonem,zalać resztą śmietanki i posypać wiórkami kokosowymi.
Tak przygotowaną zapiekankę wstawić do piekarnika i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut.