Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy lubią coś podgryzać w wolnych chwilach, a nie chcą zajadać się słodkościami proponuję zdrowe ciasteczka z otrębów owsianych, ziaren i suszonych owoców. Bardzo chrupkie i smaczne.A do tego zdrowe. Fajna przekąska
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1405
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5915
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8867
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18684
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1405
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5915
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8867
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18684
Składniki
Otręby i ziarna sezamu prażymy na suchej patelni, gdy lekko się zrumienią dodajemy masło i mieszamy do momentu, aż masło się stopi i połączy składniki
Masę przekładamy do miski i dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz ziarna, wiórki i owoce. Mieszamy. Dodajemy miód i jeszcze raz mieszamy
Na koniec dodajemy jajka. Mieszamy
Z ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Spłaszczamy na dłoni na okrągłe placuszki
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok 20 minut
Upieczone ciasteczka wyjmujemy z piekarnika i studzimy