Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i zaskakujące ciasto .
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2032
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1271
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 3906
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2032
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1271
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 3906
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia Jajka ubić z solą i ksylitolem do jasności i puszystości (potrwa to kilka minut). Nie przerywając miksowania, wlać mleko i oliwę. Na koniec wsypać obydwie mąki, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Całość wymieszać przy pomocy szpatułki tylko do połączenia składników. Masę przelać do przygotowanej tortownicy. Na wierzch równomiernie wyłożyć maliny, które uprzednio ugnieść przy pomocy walka (rozdrabniamy je). Ciasto piec w 180 st.C przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Krem twarogowy: twaróg zmielić kilkukrotnie na gładko, następnie wymieszać z syropem klonowym i ekstraktem z wanilii. Jeśli w kremie będą jeszcze grudki twarogu, należy całość dodatkowo zblendować. Ostudzone ciasto udekorować kremem (polecam przez rękaw cukierniczy z ozdobną końcówką). Krem posypać startą gorzką czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego!