Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i zaskakujące ciasto .
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13573
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4266
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43189
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13573
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4266
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43189
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia Jajka ubić z solą i ksylitolem do jasności i puszystości (potrwa to kilka minut). Nie przerywając miksowania, wlać mleko i oliwę. Na koniec wsypać obydwie mąki, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Całość wymieszać przy pomocy szpatułki tylko do połączenia składników. Masę przelać do przygotowanej tortownicy. Na wierzch równomiernie wyłożyć maliny, które uprzednio ugnieść przy pomocy walka (rozdrabniamy je). Ciasto piec w 180 st.C przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Krem twarogowy: twaróg zmielić kilkukrotnie na gładko, następnie wymieszać z syropem klonowym i ekstraktem z wanilii. Jeśli w kremie będą jeszcze grudki twarogu, należy całość dodatkowo zblendować. Ostudzone ciasto udekorować kremem (polecam przez rękaw cukierniczy z ozdobną końcówką). Krem posypać startą gorzką czekoladą. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego!