Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste pączki twarogowe idealne na tłusty czwartek. Bez cukru, bez smażenia. Słodka przekąska pełna białka
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93898
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2720
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3535
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1637
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2310
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93898
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2720
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3535
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1637
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2310
Składniki
Mąkę, erytrytol i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i mieszamy w misce. W oddzielnym naczyniu rozgniatamy twaróg z jajkiem i aromatem waniliowym.
Twaróg dodajemy do suchych składników i zagniatamy ciasto.
Wilgotnymi dłońmi formujemy pączki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Gotowe pączki polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego!