Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser o kawowym smaku z owocowym dodatkiem w postaci soczystych truskawek. Krem do tiramisu oryginalnie składa się z mascarpone i jajek. Zdecydowałam się zrobić wersję z lekkim kremem jogurtowo - twarożkowym, który posłodzony jest miodem. Tiramisu w tej postaci jest orzeźwiające, niezbyt słodkie i wspaniale sprawdzi się jako lekki deser na upalne dni. :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17691
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1792
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15381
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5924
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9110
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17691
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1792
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15381
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5924
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9110
Składniki
Zrobić kawę, zostawić do ostygnięcia. Twaróg, jogurt i miód zblendować na gładko. Truskawki pokroić w drobną kostkę. Do kawy można dodać alkohol. Maczać biszkopty (każdy przez ok. 2 sekundy) w kawie i układać w pucharkach na przemian z kremem jogurtowym i truskawkami. Z wierzchu posypać obficie kakao. Wstawić do lodówki na kilka godzin, można na noc. Przed podaniem ozdobić listkami mięty.