Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4831
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 952
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9234
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4831
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 952
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9234
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Składniki
Cukier utrzeć z żółtkami, następnie dodawać mąkę, śmietanę, olej proszek do pieczenie, białka, mieszając dokładnie dać ocet mieszając.
Rozdzielić na 2 części, do jednej dać kakaa, a do drugiej mąkę.
Lać na blachę wysmarowaną tłuszczem, najpierw łyżkę wzdłuż jasnego potem łyżkę ciemnego i tak na przemian.
Piec 45 minut w 170 stopniach w termoobiegu. Sprawdzić zapałką.
Smacznego!