Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana wszystkim jednak warta polecenia....
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16129
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16129
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5115
Składniki
Żółtka oddzielić od białek ,które następnie ubijam na sztywną pianę dodając cukier. Na końcu dodać po jednym żółtku i stopniowo wsypywać 3 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszać i na przemian dodawać olej i oranżadę. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Tortownicę (ja wykorzystałam z kominkiem)wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą , wlewać łyżką na przemian ciasto białe i ciastociemne. Piec 50 minut. Polać polewą czekoladową,którą robię z 125 ml śmietanki 30% i tabliczki czekolady gorzkiej lub mlecznej.Śmietankę podgrzewam i dodaję połamaną czekoladę,cały czas mieszam.Polewam ciasto. Życzę smacznego.