Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana wszystkim jednak warta polecenia....
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336608
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3598
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2439
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336608
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3598
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2439
Składniki
Żółtka oddzielić od białek ,które następnie ubijam na sztywną pianę dodając cukier. Na końcu dodać po jednym żółtku i stopniowo wsypywać 3 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.Delikatnie mieszać i na przemian dodawać olej i oranżadę. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Tortownicę (ja wykorzystałam z kominkiem)wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą , wlewać łyżką na przemian ciasto białe i ciastociemne. Piec 50 minut. Polać polewą czekoladową,którą robię z 125 ml śmietanki 30% i tabliczki czekolady gorzkiej lub mlecznej.Śmietankę podgrzewam i dodaję połamaną czekoladę,cały czas mieszam.Polewam ciasto. Życzę smacznego.