Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 115
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3710
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 115
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3710
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 157
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Składniki na tortownicę o śr 22 cm. Tylko dno wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Podczas ubijania dodawać stopniowo cukier. Piana ma być szklista i gładka jak na bezy. Do ubitych białek dodać stopniowo żółtka. Mąkę bez dwóch dodatkowych łyżek przesiać z proszkiem i sodą. Do masy dodawać na przemian trochę mąki, oleju i pepsi, mieszając na najniższych obrotach. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania składników. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać dwie łyżki mąki, do drugiej kakao. Ciasto specjalną techniką, któą opiszę poniżej wylać na blaszkę. Piec 170* 50 minut lub do suchego patyczka. wykonanie polewy; Śmietankę wlać do rondelka i zagrzać, następnie wyłączyć i dodać pokruszoną czekoladę. Wymieszać, aż powstanie gęsty sos czekoladowy. Gotową polewę wylać na wystudzone ciasto.