Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieziemskie ciacho do kawy! Uwaga na pestki!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4924
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9715
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Ciasto: Z maki, margaryny, cukru pudru, żółtek, proszku do pieczeni zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części. Jedna pieczemy bez dodatków a na drugą robimy bezę.
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wykładamy na ciasto i posypujemy migdałami. Pieczemy do 35 minut.
Galaretka: Galaretki rozpuszczamy w wodzie i kompocie z wiśni. Odstawiamy do chłodnej dodajemy wydrylowane wiśnie i jak zacznie tężeć wykładamy na ciasto bez dodatków.
Śmietana: Śmietankę ubijamy i łączymy z letnią żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Wykładamy na galaretkę i przykrywamy ciastem z bezą dając migdały do góry.