Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukryte w piankowo - galaretkowej bombie są świetnym pomysłem na deser w te ostatnie letnie dni.
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 891
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 154
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 3109
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 891
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 154
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 3109
Składniki
Galaretkę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu , lecz w mniejszej ilości wody. Dzielimy na 2 części. Zostawiamy do ostudzenia.
W tym czasie dowolne okrągłe naczynie ( u mnie duży kubek )wykładamy folią spożywczą.Do środka wkładamy winogrona.
Do jednej części przestudzonej galaretki dodajemy jogurt naturalny , chłodzimy kilka minut ( ma zacząć tężeć ) , po czym miksujemy na najwyższych obrotach ok. minutę( doda to puszystości ).Kremową pianką zalewamy winogrona.
Wkładamy do zamrażarnika do całkowitego zastygnięcia!Gdy będziemy pewni , że pianka już jest całkowicie sztywna, zalewamy ją pozostałą galaretką.Odstawiamy do lodówki do stężenia ( im dłużej tym lepiej ).
Wyciągamy na talerzyk odwracając i delikatnie odrywając folię.Dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami.Smacznego!