Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1008
Dodano: 14.08.2012
Odsłon: 5576
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Galaretkę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu , lecz w mniejszej ilości wody. Dzielimy na 2 części. Zostawiamy do ostudzenia.
W tym czasie dowolne okrągłe naczynie ( u mnie duży kubek )wykładamy folią spożywczą.Do środka wkładamy winogrona.
Do jednej części przestudzonej galaretki dodajemy jogurt naturalny , chłodzimy kilka minut ( ma zacząć tężeć ) , po czym miksujemy na najwyższych obrotach ok. minutę( doda to puszystości ).Kremową pianką zalewamy winogrona.
Wkładamy do zamrażarnika do całkowitego zastygnięcia!Gdy będziemy pewni , że pianka już jest całkowicie sztywna, zalewamy ją pozostałą galaretką.Odstawiamy do lodówki do stężenia ( im dłużej tym lepiej ).
Wyciągamy na talerzyk odwracając i delikatnie odrywając folię.Dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami.Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

aniolekjarusia 14 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Fajny ten deser... tylko ile tego jogurtu- mały kubeczek czy duży?0 Kto głosował? | Odpowiedz