Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukryte w piankowo - galaretkowej bombie są świetnym pomysłem na deser w te ostatnie letnie dni.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34947
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17669
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34947
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17669
Składniki
Galaretkę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu , lecz w mniejszej ilości wody. Dzielimy na 2 części. Zostawiamy do ostudzenia.
W tym czasie dowolne okrągłe naczynie ( u mnie duży kubek )wykładamy folią spożywczą.Do środka wkładamy winogrona.
Do jednej części przestudzonej galaretki dodajemy jogurt naturalny , chłodzimy kilka minut ( ma zacząć tężeć ) , po czym miksujemy na najwyższych obrotach ok. minutę( doda to puszystości ).Kremową pianką zalewamy winogrona.
Wkładamy do zamrażarnika do całkowitego zastygnięcia!Gdy będziemy pewni , że pianka już jest całkowicie sztywna, zalewamy ją pozostałą galaretką.Odstawiamy do lodówki do stężenia ( im dłużej tym lepiej ).
Wyciągamy na talerzyk odwracając i delikatnie odrywając folię.Dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami.Smacznego!