Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy, bardzo smaczny deser z bitej śmietany, jabłek i galaretek owocowych.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
W jednym pojemniku umieszczamy wcześniej przygotowaną galaretkę wiśniową. Pudełko z galaretką wstawiamy do lodówki. Obieramy jabłka, ścieramy na dużych oczkach, mieszamy z sokiem z cytryny. Rozpuszczamy 20 gram żelatyny w 100ml wrzącej wody. Ubijamy zimną śmietanę z dwoma łyżkami cukru pudru. Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy ostudzoną żelatynę,delikatnie mieszamy. Bitą śmietaną z żelatyną zalewamy zastygniętą wiśniową galaretkę oraz drugą połowę śmietany wlewamy do drugiego, pustego pojemnika. Pojemniki wstawiamy do lodówki. W między czasie rozpuszczamy galaretki agrestowe w 400 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy i studzimy. Ostudzone agrestowe galaretki wlewamy do miski ze startymi jabłkami, mieszamy. Masę jabłkową wlewamy do obu pojemników, równomiernie ją rozprowadzamy. Wierzch pojemników pokrywamy biszkoptami. Tak przygotowane pojemniki zakrywamy pokrywkami i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Gdy galaretki stężeją, wyjmujemy je z pojemników, kroimy i delektujemy się. Smacznego !!!