Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielone krążki z kaszą i marchewką"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34678
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3983
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34678
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3983
Składniki
Kaszę opłucz, osącz. W garnku zagotuj osoloną wodę. Wsyp kaszę. Ugotuj ją na sypko. Cukinie potnij w plasterki (4–5 cm). Wydrąż je, pozostawiając trochę miąższu na spodzie. Włóż do osolonego wrzątku. Gotuj 7–10 minut.
Marchewkę obierz, zetrzyj. Dymkę i por oczyść, posiekaj. Rozgrzej masło. Wrzuć rozdrobnione wcześniej warzywa. Duś do miękkości. Kawałki cukinii wyjmij, kaszę odcedź.
Duszone warzywa wymieszaj z kaszą, serem i ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Pomidory pokrój w plastry. Farsz nałóż do wydrążonych kawałków cukinii. Przykryj plastrami pomidorów. Udekoruj sałatą i koperkiem.Źródło: Tina