Do góry

Desery Przepis na:

Zielone naleśniki kokosowe

Zielone naleśniki kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 7448

Dodano:

Odsłon: 11411

Pandan to roślina tropikalna szeroko stosowana w Azji, przez wielu porównywana do wanilii, gdyż używana jest do aromatyzowania potraw. Jest wykorzystywana jako dodatek do deserów, ciast, lodów, naleśników, ryżu, napojów, ale również do mięs. Pasta pandanowa barwi potrawy na obłędny zielony kolor! I jest w 100% naturalna! Pasta ma posmak lekko kokosowy, sama w sobie ma mdły smak, ale po dodaniu niewielkiej jej ilości do potrawy jest niewyczuwalna. Pasta jest bardzo wydajna, wystarczy mała łyżeczka, by uzyskać taki kolor naleśników jak na zdjęciach. Naleśniki dla odmiany kokosowe, więc i smak i kolor zachęcają do spróbowania. Polecam!

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • pół szklanki mleczka kokosowego
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
  • szczypta soli
  • łyżeczka pasty pandanowej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy na jednolitą masę. Ciasto odstawiamy na 15 minut, a następnie smażymy cienkie naleśniki (uważając by ich zanadto nie rumienić). Przed każdym wylaniem ciasta na patelnię smarujemy ją masłem. Naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kantarella 19 lipca 2013 Prosze podaj linka do sklepu sprzedajacego pandan ,wyglada slicznie , nalesniczek oczywisccie Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 18 lipca 2013 rewelacja :-) nie słysząłam nigdy o takiej paście, czy jest ogólnodostępna? Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń