Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu sernik na zimno z owocami kiwi.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 789
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 789
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Składniki
Na spód: masło rozpuszczamy z czekoladą w kąpieli wodnej. Mieszamy z pokruszonymi herbatnikami. Masę wykładamy na dno formy i dociskamy. Schładzamy w lodówce.
Ser twarogowy miksujemy z jogurtem i cukrem pudrem.
Kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z masą twarogową.
Miętę zaparzamy w odrobinie wrzątku. Galaretkę rozpuszczamy w połowie ilości wody podanej w przepisie na opakowaniu. Dodajemy zaparzoną miętę. Odstawiamy do lekkiego stężenia.
Wystudzoną galaretkę dodajemy stopniowo do masy twarogowej cały czas mieszając.
Masę wykładamy na schłodzony spód. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
2 opakowania galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wody podanej w przepisie na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia.
Owoce kiwi kroimy w plastry, wkładamy do wrzątku i gotujemy ok. 5 minut. Studzimy i wykładamy na masę serową.
Owoce zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy.