Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaczana sałatka z jajkiem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 180
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 180
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i odstaw, by ostygły. Boczek pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj. Boczek wrzuć na rozgrzaną patelnię. Mieszając, podsmaż, aż puści tłuszcz. Dorzuć cebulę i zwiększ ogień. Smaż, aż powstaną skwarki.
Zdejmij z ognia i od razu domieszaj paprykę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko przełóż do miski, by ostygło.
Majonez wymieszaj z octem, dopraw solą i pieprzem. Ewentualnie posłódź szczyptą cukru. Jajka obierz i pokrój na grube plasterki. Ostudzone ziemniaki pokrój w kostkę i wymieszaj z majonezem. Przełóż do miski, posyp skwareczkami z cebulą i szczypiorkiem. Przykryj plasterkami jajek.Źródło: Naj