Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczane łódeczki"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj. Zawiń w folię aluminiową. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 90 minut. W tym czasie rozmroź kurki i oczyść pieczarki. Większe grzyby pokrój na kawałki.
Pomidorki umyj, potnij na połówki. Cebule obierz, pokrój na kawałeczki. Boczek potnij w słupki, wysmaż na chrupko na suchej patelni. Dodaj pomidory i cebule, smaż razem chwilę. Zdejmij.
Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim grzyby. Wymieszaj z boczkiem, pomidorami i cebulą. Posyp mąką, zasmaż. Dolej bulion i śmietanę. Gotuj razem kilka minut. Pod koniec przypraw do smaku.
Ziemniaki odwiń z folii, Głęboko natnij i rozchyl, ustaw na talerzach. W nacięcia włóż po porcji grzybowej potrawki. Resztę rozłóż obok ziemniaków. Udekoruj natką.Źródło: Tina