Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczny deser do dobrej herbatki.
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1264
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1535
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 748
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1264
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1535
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 748
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i utłuc lub zmielić. Wsypać cukry, mąkę, proszek do pieczenia, wbić jajka i razem z masłem wyrobić na gładką masę. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować i pokroić na kwadraty. Nałożyć po łyżce konfitury i zlepić brzegi widelcem. Przenieść do formy wysmarowanej tłuszczem, posmarować żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka, posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 15 minut.