Do góry

Desery Przepis na:

Ziemniaczane rożki z konfiturą

Ziemniaczane rożki z konfiturą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17442

Dodano:

Odsłon: 371

Staropolski przepis na smaczny deser do dobrej herbatki.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ziemniaczane rożki z konfiturą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i utłuc lub zmielić. Wsypać cukry, mąkę, proszek do pieczenia, wbić jajka i razem z masłem wyrobić na gładką masę. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować i pokroić na kwadraty. Nałożyć po łyżce konfitury i zlepić brzegi widelcem. Przenieść do formy wysmarowanej tłuszczem, posmarować żółtkiem wymieszanym z łyżką mleka, posypać cukrem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń