Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczane trójkąty"
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 24341
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1976
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 24341
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1976
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w cienkie plastry, oprósz solą, odstaw. Jajka, mąkę, mleko, sól i pieprz wymieszaj ze sobą. Ziemniaki odsącz z nadmiaru wody, posyp papryką i tymiankiem, dodaj pokrojoną cebulę. Smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane.
Całość zalej masą jajeczną, czekaj, aż się zetnie. Przewróć na drugą stronę, smaż jeszcze pięć minut. Placek zdejmij z patelni, pokrój w trójkąty. Oprósz grubo mielonym pieprzem. Podawaj z koperkiem i wędzonym łososiem.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień