Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczane trójkąty"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 101
Polecam.
Odsłon: 719
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 82
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 101
Polecam.
Odsłon: 719
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 82
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w cienkie plastry, oprósz solą, odstaw. Jajka, mąkę, mleko, sól i pieprz wymieszaj ze sobą. Ziemniaki odsącz z nadmiaru wody, posyp papryką i tymiankiem, dodaj pokrojoną cebulę. Smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane.
Całość zalej masą jajeczną, czekaj, aż się zetnie. Przewróć na drugą stronę, smaż jeszcze pięć minut. Placek zdejmij z patelni, pokrój w trójkąty. Oprósz grubo mielonym pieprzem. Podawaj z koperkiem i wędzonym łososiem.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień