Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczki z ziołami i śmietanowym sosem"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Wyszorowane i osuszone ziemniaki pokrój wzdłuż na ćwiartki i upiecz według przepisu po lewej stronie. Przygotuj sos. 1/4 l kwaśnej śmietany rozmieszaj z około 1/2 szklanki mleka (lub 1/2 l jogurtu naturalnego) dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem cytrynowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zwolennicy wyrazistych smaków mogą dodać jeszcze szczyptę mielonej ostrej papryki. Do sosu można też wmieszać część posiekanego kopru.
30 minut, Porcja 230 kcal, Koszt porcji ok. 2 zł, Przepis dla 6 osóbŹródło: Kobieta i życie