Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki szpinakowe z czosnkiem"
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź, lekko ostudź.
Szpinak rozmroź na sicie. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Masło stop na patelni, włóż szpinak i czosnek, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Duś 5 minut na małym ogniu. Dodaj pokrojony serek topiony, smaż na małym ogniu mieszając, aż się rozpuści.
Ziemniaki rozetnij na krzyż, na środek ułóż po łyżce szpinaku. Oprósz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie