Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki z mięsem mielonym i porem"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 23
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 52
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1884
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 23
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 52
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1884
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj i obierz. Każdy przekrój na pół i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość lekko skrop olejem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 30 minut w temperaturze 180 °C. Por dokładnie umyj pod bieżącą zimną wodą i pokrój w plasterki. Mięso dwukrotnie zmiel w maszynce.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju rzepakowym. W żaroodpornym naczyniu rozpuść masło. Ułóż podpieczone ziemniaki i posyp usmażonym mięsem. Danie wstaw do piekarnika i zapiekaj przez 10 minut.
Pięć minut przed końcem pieczenia posyp zapiekankę przygotowanym porem. Danie udekoruj drobno posiekaną natką pietruszki. Podawaj na ciepło, np. z dipem śmietanowym lub pomidorowym.Źródło: Na żywo