Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zimowe risotto warzywne"
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1020
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 335
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 13
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1020
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 335
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 13
Składniki
Ryż gotuj z solą ok. 15 minut. Obierz cebulę i 3 ząbki czosnku, posiekaj. Mrożone warzywa wrzuć do garnka. Zalej bulionem. Duś 10 minut. Groszek i kukurydzę osącz. Dodaj do warzyw, duś 5 minut.
Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki masła, podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj duszone warzywa razem z bulionem. Włóż na patelnię ugotowany ryż. Całość ogrzewaj chwilę, mieszając. Dopraw solą i pieprzem.
czas ok. 45 min; porcja – 480 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety