Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste ziemniaczki"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3487
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 23
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3487
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. W zależności od potrzeb pokrój je na połówki, ćwiartki lub w grube plastry. Małe ziemniaczki zostaw w całości. Skrop je sokiem z cytryny, oliwą, oprósz solą, pieprzem i posyp połową ziół (resztą posypiesz już po upieczeniu). Potrząśnij blachą, aby wszystkie dokładnie oblepiły ziemniaki. Piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.Źródło: Kobieta i życie