Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste ziemniaczki"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 93
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 93
Składniki
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. W zależności od potrzeb pokrój je na połówki, ćwiartki lub w grube plastry. Małe ziemniaczki zostaw w całości. Skrop je sokiem z cytryny, oliwą, oprósz solą, pieprzem i posyp połową ziół (resztą posypiesz już po upieczeniu). Potrząśnij blachą, aby wszystkie dokładnie oblepiły ziemniaki. Piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.Źródło: Kobieta i życie