Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
córcie prosiły bym podała ten banalnie prosty przepis na deser, jest w nim to co dzieci lubią, czyli sama słodycz:)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13338
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3789
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13338
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3789
Składniki
Mleko gotujemy z jedną łyżką cukru. Białka ubić na sztywno z jedną łyżką cukru i połową cukru waniliowego. Na gotujące mleko kładziemy łyżką " kluseczki z piany", po minucie wyjmujemy łyżką na talerze.
Do pozostałego mleka po ugotowaniu pianek, wlewamy cienkim strumieniem ,ubite żółtka z jedną łyżką cukru i resztą cukru waniliowego(ja dodałam do nich 2 łyżki mleka, by były trochę rzadsze i by nie powstały kluski z żółtek). Dokładnie mieszamy by powstał ładny krem, rozlewamy na talerze, na których są pianki, i smacznego.