Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1612
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15760
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6389
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1612
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15760
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6389
Składniki
Rybę spraw, pozbaw ją oczu i skrzeli, włóż do garnka z zimną wodą, dodaj cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Wyjmij rybę i gdy ostygnie, podziel ją na kawałki.
Marchew, pietruszkę i seler oczyść, pokrój na małe kawałki.
Rozgrzej masło w garnku, posmaż na nim warzywa i wlej bulion. Gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj ugotowane kawałki ryby. Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem.
Zupę możesz podawać np. z gotowymi grzankami lub bagietką.Źródło: Tele Tydzień