Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 213
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 213
Składniki
Rybę spraw, pozbaw ją oczu i skrzeli, włóż do garnka z zimną wodą, dodaj cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Wyjmij rybę i gdy ostygnie, podziel ją na kawałki.
Marchew, pietruszkę i seler oczyść, pokrój na małe kawałki.
Rozgrzej masło w garnku, posmaż na nim warzywa i wlej bulion. Gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj ugotowane kawałki ryby. Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem.
Zupę możesz podawać np. z gotowymi grzankami lub bagietką.Źródło: Tele Tydzień