Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10412
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3049
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2145
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 833
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10412
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3049
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2145
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 833
Składniki
Rybę spraw, pozbaw ją oczu i skrzeli, włóż do garnka z zimną wodą, dodaj cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotuj na małym ogniu około 40 minut.
Wyjmij rybę i gdy ostygnie, podziel ją na kawałki.
Marchew, pietruszkę i seler oczyść, pokrój na małe kawałki.
Rozgrzej masło w garnku, posmaż na nim warzywa i wlej bulion. Gotuj na małym ogniu przez około 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj ugotowane kawałki ryby. Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem.
Zupę możesz podawać np. z gotowymi grzankami lub bagietką.Źródło: Tele Tydzień