Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurek na zakwasie"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Tuszkę królika umyj pod bieżącą wodą.
Warzywa obierz, zalej 2 litrami wody, dodaj mięso, ziele angielskie, liść laurowy oraz suszone grzyby. Gotuj około 45 minut.
Po upływie tego czasu wywar przecedź, dorzuć pokrojoną cienką wędzoną kiełbasę oraz boczek i gotuj 10 minut. Wtedy dolej zakwas żytni, wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na koniec połącz żurek ze śmietaną z chrzanem, majerankiem oraz solą i pieprzem. Danie podawaj z jajkiem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax