Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rano zanim ugotowałam obiad upiekłam sobie ciasto, niby zwykłe a jednak niezwykłe. Jabłka wymieszane z galaretką a ciasto z dodatkiem maślanki, wyszło fajne i smak nie do opisania znika szybciej niż to możliwe. Może skusicie się na przepis powiem tylko tyle że nic skomplikowanego, bardzo szybko się je wykonuje. Kto lubi piec i ma do tego rękę na pewno mu wyjdzie.
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 308
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 125
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20541
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 308
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 125
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20541
Składniki
Na początek przygotować jabłka obrać je i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobniejszą kostkę. Następnie przygotować galaretkę dowolną. Do jabłek pokrojonych w kostkę wsypać całą galaretkę i wymieszać, odstawić do czasu zmiksowania produktów na ciasto.
Następnie do miski wbić całe jajka, wsypać cukier. Całość zmiksować na najwyższych obrotach miksera na gładką masę czyli tak zwany kogel - mogel.
Do zmiksowanej masy jajecznej dodać resztę składników podanych w opisie do ciasta i całość zmiksować na jednolitą masę do połączenia się wszystkich składników ze sobą. Masa powinna mieć konsystencję kwaśnej śmietany.
Przygotowane ciasto wylać do blaszki 35/25 wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Na ciasto wyłożyć przygotowane wcześniej jabłka z galaretką. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 60 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia i tak zwanego suchego patyczka.
Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na 5 minut, po tym czasie wyjąć ciasto i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Jak już ciasto wystygnie wyjąć je z blaszki i oddzielić ciasto od papieru. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem lub polać lukrem ( ja osobiście lukru nie lubię ).
Ciasto wyszło bardzo smaczne a już z dodatkiem jabłek z galaretką smak obłędny. Takie ciasto idealnie nadaje się do poobiedniej kawy lub nawet dla gości których się spodziewamy. Można dodać owoce kto jakie chce, powinno wyjść z każdym dodanym owocem. Dzieci będą zachwycone u mnie już prawie nie ma jak się dopadli.