Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja idealnego deseru na afrykańskie upały: zimny, lekki, a do tego bajecznie kolorowy. Przygotowanie jest banalne, mogą zrobić go nawet dzieciaki. Wystarczy kilka galaretek różnego koloru, serki homogenizowane i trochę gorącej wody. Potem już tylko kilka godzin w lodówce i można cieszyć kubki smakowe.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5418
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5333
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1833
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5418
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5333
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1833
Składniki
Rozpuścić galaretki niebieskie w 500 ml gorącej wody (nie wrzątek), wystudzić, dodać 3 serki truskawkowe, wymieszać rózgą do uzyskania jednolitej konsystencji. Wylać do wyłożonej szczelnie folią aluminiową tortownicy o średnicy 26 cm, wstawić do lodówki do stężenia na około pół godziny. To samo powtórzyć z galaretkami truskawkowymi, wymieszać z 3 serkami waniliowymi, wylać na warstwę niebieską, wstawić do lodówki do stężenia. Ostatnią warstwę przygotować z galaretek o smaku cytrynowym, tak, jak poprzednie, z pozostałymi serkami. Zostawić na kilka godzin w lodówce, aby dobrze stężało. Podawać ze świeżymi truskawkami, udekorowane kolorową posypką cukrową.