Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja idealnego deseru na afrykańskie upały: zimny, lekki, a do tego bajecznie kolorowy. Przygotowanie jest banalne, mogą zrobić go nawet dzieciaki. Wystarczy kilka galaretek różnego koloru, serki homogenizowane i trochę gorącej wody. Potem już tylko kilka godzin w lodówce i można cieszyć kubki smakowe.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Rozpuścić galaretki niebieskie w 500 ml gorącej wody (nie wrzątek), wystudzić, dodać 3 serki truskawkowe, wymieszać rózgą do uzyskania jednolitej konsystencji. Wylać do wyłożonej szczelnie folią aluminiową tortownicy o średnicy 26 cm, wstawić do lodówki do stężenia na około pół godziny. To samo powtórzyć z galaretkami truskawkowymi, wymieszać z 3 serkami waniliowymi, wylać na warstwę niebieską, wstawić do lodówki do stężenia. Ostatnią warstwę przygotować z galaretek o smaku cytrynowym, tak, jak poprzednie, z pozostałymi serkami. Zostawić na kilka godzin w lodówce, aby dobrze stężało. Podawać ze świeżymi truskawkami, udekorowane kolorową posypką cukrową.