Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żywiecki miodownik z kremem z kaszy manny"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Składniki
Margarynę stop razem z miodem oraz cukrem. Wystudź. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz jajka. Zagnieć ciasto. Podziel je na 5 równych porcji.
Przygotuj 5 jednakowych blach. Wyłóż je pergaminem i wylep ciastem. Placki kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz po około 15 minut. Placki wystudź na blachach, a następnie ostrożnie wyjmij.
Mleko zagotuj, wsyp kaszkę. Mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia. Do zimnej kaszki małymi porcjami dodawaj cukier puder oraz masło roślinne, ucierając drewnianą pałką na puszysty krem.
Placki przełóż przygotowanym kremem. Posmaruj też wierzch ciasta. Odstaw je na noc (a jeszcze lepiej na dobę), aby miodowe placki zrobiły się miękkie.
Gotowe ciasto udekoruj kratką z bitej śmietany oraz różowymi perełkami cukrowymi. Do przełożenia placków możesz wykorzystać także gęsty budyń albo krem karpatowy.Źródło: Tina