Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żywiecki miodownik z kremem z kaszy manny"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Margarynę stop razem z miodem oraz cukrem. Wystudź. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz jajka. Zagnieć ciasto. Podziel je na 5 równych porcji.
Przygotuj 5 jednakowych blach. Wyłóż je pergaminem i wylep ciastem. Placki kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz po około 15 minut. Placki wystudź na blachach, a następnie ostrożnie wyjmij.
Mleko zagotuj, wsyp kaszkę. Mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia. Do zimnej kaszki małymi porcjami dodawaj cukier puder oraz masło roślinne, ucierając drewnianą pałką na puszysty krem.
Placki przełóż przygotowanym kremem. Posmaruj też wierzch ciasta. Odstaw je na noc (a jeszcze lepiej na dobę), aby miodowe placki zrobiły się miękkie.
Gotowe ciasto udekoruj kratką z bitej śmietany oraz różowymi perełkami cukrowymi. Do przełożenia placków możesz wykorzystać także gęsty budyń albo krem karpatowy.Źródło: Tina