Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żywiecki miodownik z kremem z kaszy manny"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2259
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1374
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3544
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1197
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2259
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1374
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3544
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1197
Składniki
Margarynę stop razem z miodem oraz cukrem. Wystudź. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia oraz jajka. Zagnieć ciasto. Podziel je na 5 równych porcji.
Przygotuj 5 jednakowych blach. Wyłóż je pergaminem i wylep ciastem. Placki kolejno wstawiaj do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz po około 15 minut. Placki wystudź na blachach, a następnie ostrożnie wyjmij.
Mleko zagotuj, wsyp kaszkę. Mieszając, gotuj, aż zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia. Do zimnej kaszki małymi porcjami dodawaj cukier puder oraz masło roślinne, ucierając drewnianą pałką na puszysty krem.
Placki przełóż przygotowanym kremem. Posmaruj też wierzch ciasta. Odstaw je na noc (a jeszcze lepiej na dobę), aby miodowe placki zrobiły się miękkie.
Gotowe ciasto udekoruj kratką z bitej śmietany oraz różowymi perełkami cukrowymi. Do przełożenia placków możesz wykorzystać także gęsty budyń albo krem karpatowy.Źródło: Tina