Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3506
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 113
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3506
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 113
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Buraki średniej wielkości gotujemy do miękkości około 30 minut w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Po ugotowaniu wylewamy wodę, zdejmujemy z nich skórkę i miksujemy. W innym garnku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dosypujemy mąkę cały czas mieszając. Do zasmażki dolewamy szklankę zimnego mleka, solimy i mieszamy. Takim sosem zalewamy buraczki oraz słodzimy do smaku, jeszcze raz lekko zagotowujemy. Smacznego!