Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do barszczu czerwonego. Przepis na około 30 sztuk.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 235
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 235
Składniki
Farsz: Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na smalcu razem z mięsem. Kapustę poszatkować, dodać do mięsa, doprawić, smażyć około 20 minut. Wystudzić, wbić jajko. Masę dobrze wymieszać.
Ciasto rozwinąć, pokroić na kwadraty 7x7 cm. Można kroić na większe, wówczas będziemy mieć mniej, ale za to większych zawiniątek. Na każdy kawałek ciasta nałożyć mniej więcej łyżeczkę farszu. Zlepiać ze sobą przeciwległe rogi ciasta. Każde zawiniątko posmarować białkiem, posypiać odrobiną kminku i papryką w proszku.
Zawiniątka piec na blasze wyłożonej pergaminem, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po 10 minutach temperaturę zmniejszyć do 170 stopni, piec jeszcze kolejne 10 minut. Podawać z barszczem. Smacznego.