Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na kalafior. Sprawdzi się jako samodzielna przekąska podawana w towarzystwie sosu lub ciekawy dodatek do obiadu. Do jego przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 3 składników.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2462
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2462
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzałka góra-dół).
Kalafiora płuczemy pod zimną wodą. Osuszamy i owijamy folią aluminiową. Wkładamy go do piekarnika na około 30 minut.
Po tym czasie wyciągamy kalafiora z piekarnika, delikatnie rozwijamy folię i posypujemy go solą oraz smarujemy olejem (możemy do tego użyć sylikonowego pędzelka). Wstawiamy go do piekarnika i pieczemy przez kolejne 60 minut.
Po upieczeniu kalafior powinien być delikatnie chrupiący. Najlepiej smakuje serwowany na ciepło jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.