Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski szwabskie są z dodatkiem twarogu - u mnie go zabrakło ale i tak wyszło super.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3867
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 572
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 156
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3867
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 572
Składniki
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki przecisnąć przez praskę. Poczekać aż wystygną. Dodać jajka, obie mąki, przyprawy. Zagnieść. Ciasto ma się lekko kleić do rąk ale tak aby się dało formować w wałeczek. Wałeczek ciąć ukośnie na kluseczki. Kluski obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Do przygotowania prawdziwych klusek szwabskich potrzebujemy 100 g twarogu i trochę więcej mąki pszennej. Wspaniałe jako dodatek do dań lub samodzielne danie.
SMACZNEGO!