Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami i curry.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. W czasie prażenia należy go często mieszać. Jest gotowy kiedy ziarna są gorące i utraciły już swój surowy smak i zapach.
Po uprażeniu słonecznik przesypać do płaskiego, szerokiego naczynia i odstawić do przestudzenia.
Wszystkie składniki zblendować. W zależności od upodobań można zblendować je na gładką pastę lub pozostawić ziarna słonecznika rozdrobnione, ale wyraźnie wyczuwalne.
Pastę przechowywać w lodówce w zamkniętym naczyniu.