Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sos z bakłażana i papryki ,który przywędrował do Polski z Bałkanów.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34215
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 348
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 81
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 350
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9132
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34215
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 348
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 81
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 350
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9132
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Umytego bakłażana i papryki kładziemy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy do momentu ,kiedy papryki sczernieją. Naczynie wyjmujemy z piekarnika i owijamy papierem do pieczenia. Odstawiamy na kwadrans ,po czym obieramy ze skórki warzywa ,z papryk usuwamy nasiona. Cały miąższ ubijamy tłuczkiem do ziemniaków ,dodajemy czosnek ,oliwę i sok z cytryny ,dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.