Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sos z bakłażana i papryki ,który przywędrował do Polski z Bałkanów.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 593
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 976
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 673
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 593
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 976
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 673
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Umytego bakłażana i papryki kładziemy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy do momentu ,kiedy papryki sczernieją. Naczynie wyjmujemy z piekarnika i owijamy papierem do pieczenia. Odstawiamy na kwadrans ,po czym obieramy ze skórki warzywa ,z papryk usuwamy nasiona. Cały miąższ ubijamy tłuczkiem do ziemniaków ,dodajemy czosnek ,oliwę i sok z cytryny ,dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.