Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sos z bakłażana i papryki ,który przywędrował do Polski z Bałkanów.
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 26
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 306
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6494
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 26
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 306
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6494
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Umytego bakłażana i papryki kładziemy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy do momentu ,kiedy papryki sczernieją. Naczynie wyjmujemy z piekarnika i owijamy papierem do pieczenia. Odstawiamy na kwadrans ,po czym obieramy ze skórki warzywa ,z papryk usuwamy nasiona. Cały miąższ ubijamy tłuczkiem do ziemniaków ,dodajemy czosnek ,oliwę i sok z cytryny ,dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.