Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek wieprzowy marynowany w czosnku, przyprawie do gyrosa i pieprzu młotkowanym z kolendrą jest rewelacyjny.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2049
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 167
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 76
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 541
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 691
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2049
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 167
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 76
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 541
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 691
Składniki
Ziele angielskie i ziarna jałowca rozbić w moździerzu. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski wlać oliwę, dodać czosnek, pieprz młotkowany, przyprawę do gyrosa, zmiażdżone ziele angielskie i jałowca, wymieszać. Mięso umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, dokładnie natrzeć solą i przyprawami. Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, zawiązać i pozostawić w lodówce na całą noc. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, folię przebić igłą w kilku miejscach. Włożyć do nagrzanego do 180°C i piec około 1,5 godziny