Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający syrop do herbaty. Taka herbatka w sam raz w mroźne dni...
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Składniki
Pomarańczę i cytrynę sparzyć wrzącą wodą. Pokroić w plastry. Imbir obrać, pokroić w cienkie plasterki.
W słoju układać warstwami : plaster pomarańczy, łyżeczka cukru, plaster cytryny, cukier, imbir.
Słoik zakręcić i wstawić do lodówki na 24 godz. Syrop przelać do butelki lub sloika i używać na zdrowie :)