Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę ziemniaczaną można podać jako dodatek do mięsa. Bardzo dobra jest też sama z dodatkiem ketchupu, śmietany ewentualnie z sosem czosnkowym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15963
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6432
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15963
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6432
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na małe oczka. Cebulę pokroić na małą kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wbić jajka i wszystko wymieszać. Dodać mąkę oraz przyprawy - sól i pieprz.
Blaszkę wysmarować olejem. Wszystko przełożyć do blachy. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny. Potem zetrzeć ser żółty i posypać na wierzch babki. Piec jeszcze około 15 minut.