Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka, delikatny środek...
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17056
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2463
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4634
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1818
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17056
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2463
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4634
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1818
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto umieść w misce i zmiksuj na niskich obrotach przy pomocy końcówek w kształcie haka, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. 2. Ciasto uformuj w kulę, przykryj folią spożywczą i odstaw do podwojenia objętości na około 2 godziny. 3. Wyrośnięte ciasto podziel na 4 równe części. 4. Z każdej uformuj bagietkę około 40 cm długości i umieść na oprószonej mąką specjalnej blaszce do pieczenia bagietek. 5. Przykryj i pozostaw na około 30 minut do napuszenia w temperaturze 25ºC, lub dłużej, powinny mniej więcej podwoić objętość. 6. Ostrym nożem natnij kilkakrotnie. 7. Piecz z parą w najwyższej temperaturze piekarnika - około 250ºC przez około 20 - 25 minut. 8. Wyjmij i wystudź na kratce. 9. Smacznego.