Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barbari polecam wszystkim robi się go szybko i wybornie smakuje...
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6411
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2018
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6411
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2018
 
         
         
                Składniki
Drożdże zalewamy, roztopionym masłem, mlekiem i wodą. Dodajemy cukier, sól i stopniowo mąkę. Zagniatamy lekkie ciasto.Przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu ok 30 min do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto chlebowe dzielimy na 5 kawałków; rozciągamy lekko palcami na kształt owalu o grubości 1 cm. Nacinamy wzdłuż całego chleba, smarujemy jajkiem i posypujemy.
Barbari pieczemy w piekarniku nagrzanym na 250ºC (termoobieg) przez około 10-12 minut.