Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barbari polecam wszystkim robi się go szybko i wybornie smakuje...
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 353
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 154
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 109
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 353
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 154
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 109
Składniki
Drożdże zalewamy, roztopionym masłem, mlekiem i wodą. Dodajemy cukier, sól i stopniowo mąkę. Zagniatamy lekkie ciasto.Przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu ok 30 min do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto chlebowe dzielimy na 5 kawałków; rozciągamy lekko palcami na kształt owalu o grubości 1 cm. Nacinamy wzdłuż całego chleba, smarujemy jajkiem i posypujemy.
Barbari pieczemy w piekarniku nagrzanym na 250ºC (termoobieg) przez około 10-12 minut.