Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietuzinkowe połączenie słodkich ziemniaków i ryżu z dodatkiem ziół pasuje do każdego rodzaju mies, ale ale są tak zaskakująco pyszne ze potrafią znikać z talerza w samotności.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1263
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1263
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Bataty obrać umyć I pokroić na mniejsze kawałki, następnie zalać ciepła wodą i gotować do miękkości dodając Sól pod koniec gotowania. Cukinię obrać, umyć I zetrzeć na tarce na grubych oczkach, a następnie zeszklić na patelni na gorącym tłuszczu. Bataty odcedzić dodać Masło I pognieść lub ubić tłuczkiem robiąc puree. Do pure dodać ugotowany ciepły ryż I cukinię, a następnie doprawić wszystkimi przyprawami według uznania i dokładnie wymieszać. Podawać do wszelkiego rodzaju mies formując półkule. Gotowe. SMACZNEGO!!!