Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietuzinkowe połączenie słodkich ziemniaków i ryżu z dodatkiem ziół pasuje do każdego rodzaju mies, ale ale są tak zaskakująco pyszne ze potrafią znikać z talerza w samotności.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Bataty obrać umyć I pokroić na mniejsze kawałki, następnie zalać ciepła wodą i gotować do miękkości dodając Sól pod koniec gotowania. Cukinię obrać, umyć I zetrzeć na tarce na grubych oczkach, a następnie zeszklić na patelni na gorącym tłuszczu. Bataty odcedzić dodać Masło I pognieść lub ubić tłuczkiem robiąc puree. Do pure dodać ugotowany ciepły ryż I cukinię, a następnie doprawić wszystkimi przyprawami według uznania i dokładnie wymieszać. Podawać do wszelkiego rodzaju mies formując półkule. Gotowe. SMACZNEGO!!!